Overige video's

Thaise groene curry met garnalen en limoenrijst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 5 g

Bereiden

  1. Begin met de ingrediënten voor de currypasta. Snijd de uiteinden van de stengels citroengras en haal de buitenste stugge bladeren eraf. Kneus de stengels door er met een groot mes op te drukken. Snijd in stukken. Snijd de groene pepers in stukken.
  2. Doe het citroengras met de pepers, twee derde van de bosui, gember, knoflook, twee derde van de koriander, korianderpoeder, sojasaus en vissaus in een blender. Pureer tot een gladde currypasta. Houd apart.
  3. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Kook de rijst en voeg het limoensap toe aan het kookvocht. Pers de andere 2 limoenen uit en houd apart.
  4. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken (circa 2 cm).
  5. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de peultjes en asperges circa 2 minuten. Bak de garnalen 1-2 minuten mee. Schep 2-3 eetlepels van de currypasta erdoor en giet de kokosmelk en het limoensap erbij. Breng tegen de kook aan en verwarm circa 2 minuten.
  6. Giet de rijst af en schep de limoenrasp en overige bosui erdoor. Schep een bol rijst in het midden van de borden, schep de Thaise groene curry eromheen en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Simone 08-11-2019
Heel vaak gemaakt, zeer smaakvol en geurig. Gebruik verse kruiden, maar ik heb het ook wel gemaakt zonder verse kruiden. Prima!