Overige video's

Thaise bouillon met kip

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit de uiringen circa 5 minuten op lage stand.
  2. Fruit champignons en currypasta 1 minuut mee.
  3. Vul de bouillon in de pot met water aan tot 1 liter. Voeg de bouillon, het bouillontablet en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  4. Proef op zout en pikant en voeg naar smaak limoensap toe tot de soep fris genoeg maar niet te zuur is.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met basilicum.

Variatie

Deze soep is ook lekker met visbouillon van een tablet en stukjes zalm. Vervang de currypasta door sambal.

Wijnadvies

Het verre oosten ontmoet het West-Europa van Jean Sablenay, het Zuid-Afrika van Danie de Wet of het Zuid-Amerika van Indomita.

Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.