Overige video's

Thaise biefstuksalade

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g

Bereiden

  1. Klop voor de dressing het limoensap, de suiker, gember, vissaus, sojasaus en sesamolie door elkaar en voeg de rode peper en ui toe.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  3. Schaaf de komkommer en wortel in linten.
  4. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees hierin circa 5 minuten tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Laat de biefstuk even rusten onder aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.
  6. Verdeel de veldsla, komkommer en wortel over een schaal. Leg de biefstuk erop en schenk de dressing erover.
  7. Bestrooi de salade met de sesamzaadjes en koriander.

Wijnadvies

Lizard Riesling of Sensas rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Linda van den Brink 27-07-2016
Vanavond gemaakt en het was heerlijk! Ik heb 2 theelepels suiker toegevoegd aan de dressing ipv 1 theelepel en ik heb de koriander weggelaten (omdat sommigen niet zo dol zijn op koriander). Zeker een aanrader en makkelijk en snel te maken!