Overige video's

Tête de Veau
Tête de Veau
(36)

Tête de Veau

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
12 g

Bereiden

  1. Zet de kalfspoelet met koud water en de bouillonblokjes op. Voeg er de kruiden en de kruidnagel aan toe en doe er wat plakjes wortel, een stukje prei en ui bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  2. Maak het gehakt aan met paneermeel en zout en draai er kleine balletjes van. Laat de gehaktballetjes de laatste 10 minuten met de kalfspoelet meekoken.
  3. Smoor de champignons in circa 10 minuten gaar in een pannetje met 1 eetlepel boter, citroensap, een scheutje water en zout.
  4. Maak de roux. Smoor in de resterende boter een stukje ui en doe er de bloem bij. Laat boter en bloem langzaam gaar en bruin worden en voeg er scheutje voor scheutje de bouillon aan toe tot de gewenste dikte en breng al roerende aan de kook.
  5. Zeef de saus en maak op smaak af met tomatenpuree, een scheutje madera, een paar drupjes Worcestersaus, zout en peper.
  6. Doe er de kalfspoelet bij, de gehaktballetjes en de champignons, voeg er een scheutje koffiemelk aan toe en warm nog even goed door.
  7. Schep op een schaal en garneer met hardgekookt ei, enkele waaiers augurk en wat zure uitjes.
  8. Serveer de Tête de Veau met kleine witte broodjes of met knapperig gebakken stokbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.