Overige video's

Terrine

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Print

Bereiden

  1. Meng het brood met de room en eieren. Laat het brood in 10 minuten zacht worden.
  2. Roer het broodmengsel dan goed door en kneed het samen met de gehaktkruiden, dragon en pistachenoten door het gehakt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Bekleed de patévorm met het spek en laat de uiteinden van het spek over de rand van de vorm hangen.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de vorm met het gehaktmengsel en duw goed aan. Tik een paar keer met de vorm op het werkblad om luchtbellen te voorkomen.
  5. Vouw het overhangende spek over het gehakt en zet de patévorm in een ovenschaal. Giet er kokend water bij tot aan het midden van de vorm en bak de terrine in 40-50 minuten gaar in de oven.
  6. Laat de jus voorzichtig uit de vorm lopen in een kom en snijd de terrine in dikke plakken. Serveer de jus er eventueel bij.
  7. Lekker met brood of aardappels uit de oven en een salade.

Bereidingstip

Terrine en paté: het verschil Het verschil tussen een paté en een terrine is klein. Patés hebben een zachtere structuur, worden meestal gemaakt met vlees en lever als basisingrediënten en geserveerd in de schaal waarin ze bereid zijn. Terrines hebben vaak een grovere structuur dan paté, de verschillende ingrediënten zijn duidelijk zichtbaar. Soms worden de ingrediënten voor een terrine eerst gegaard en daarna samengeperst. Terrines kunnen gemaakt zijn van vlees, maar ook vis en groenten behoren tot de mogelijkheden.

De terrine smaakt zowel warm als koud lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.