Overige video's

Terrine van wentelteefjes met kaneelbavarois

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
31 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Print

Bereiden

  1. Begin met de bavarois. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het kaneelstokje aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten trekken.
  2. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Neem het kaneelstokje uit de melk en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Voeg de kaneellikeur toe en laat afkoelen. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Snijd voor de terrine de korstjes van het brood. Klop de melk los met de eieren, suiker, kaneel en het vanillemerg. Week hierin de sneetjes brood. Verhit de boter en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin.
  4. Bekleed de vorm met vershoudfolie en laat het folie iets overhangen. Leg onder in de schaal enkele wentelteefjes met daarop een laagje kaneelbavarois. Bouw zo de terrine op. Dek af met folie en laat de terrine in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
  5. Keer de terrine om op een schaal en verwijder het folie. Snijd de terrine in plakken.
  6. Serveer op de bordjes, druppel er wat kaneellikeur omheen en garneer met chocolaatjes.

Bereidingstip

Serveer er een bolletje (kaneel)ijs bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
31 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Vicky En Vrienden 27-12-2017
Heeft wel wat werk, maar is overheerlijke