Overige video's

Terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm

6 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (118) Roomkaas (95)

Bereiden

  1. Bekleed de vorm met folie en bekleed dan met ongeveer de helft van de zalm. Laat de plakjes zalm aan de randen overhangen.
  2. Roer de stamppot goed los met de olijfolie en verdeel de helft van dit mengsel over de vorm. Druk goed aan en strijk glad. Verdeel hier een paar plakjes zalm over.
  3. Klop de roomkaas met de room en dille smeuïg en breng op smaak met peper en citroensap.
  4. Verdeel de helft van dit mengsel over de terrinevorm. Dek af met een paar plakjes zalm en vervolg met de rest van de stamppot, zalm en roomkaas. Vouw de overhangende zalm over de vulling en dek af met folie.
  5. Laat de terrine minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Stort de terrine op een plank en verwijder het folie. Snijd in dikke plakken.

Bereidingstip

Het recept voor biet-wortelstamppot met makreelkroketjes vind je elders op boodschappen.nl

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
14 g
Vezels 3 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (118) Roomkaas (95)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.