Overige video's

Teriyaki chicken wings

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 5,6 g

Voorbereiden

Breng de sojasaus met de basterdsuiker, honing, knoflook, olie, azijn en 150 ml water aan de kook. Laat vervolgens 3 minuten pruttelen op een lage stand. Roer de maizena glad met 1 eetlepel water en voeg al roerend toe aan de saus. Roer door totdat de saus stroperig is en laat even afkoelen. Giet de teriyakisaus over de kippenvleugels en laat afgedekt minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenvleugels met saus op de bakplaat en rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Kook intussen de rijst. Kook ook de broccoli en peultjes in 5 minuten beetgaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  3. Bestrooi de kippenvleugels met de sesam, bosui en rode peper. Serveer de chicken wings met de rijst, broccoli en peultjes.

Wijnadvies

Dit kruidige gerecht vraagt om de Zuid-Afrikaanse Zuydpunt Chenin Blanc-Viognier. Maar een koud biertje smaakt ook lekker bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 5,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lidy Poll-Weber 13-11-2018
Wij vonden en vinden het Heereweg lekker. Bewaar het recept en dat wil wat zeggen. Dit lust iedereen!