Overige video's

Tempura van gemarineerde kip

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten Rode peper (410) Kipfilet (254)

Bereiden

  1. Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren.
  2. Klop een beslagje van ei, bloem en 100 ml koud water.
  3. Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag.
  4. Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.
  5. Lekker met rijst en sojasaus.

Bereidingstip

Je kunt ook kant-en-klaar tempurabeslag gebruiken.

Variatie

De kip kan worden vervangen door schnitzel, stevige visfilet of garnalen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten Rode peper (410) Kipfilet (254)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.