Overige video's

Temari sushi

4 gemiddeld amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)

Bereiden

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost.
  2. Maak een paar kuiltjes in de nog warme rijst en giet de azijn erbij. Dek af met folie.
  3. Hak de bosui en de gember samen tot een fijne pasta. Steek uit elke plak zalm 4 rondjes met een kleine steker of glaasje.
  4. Rol circa 16 balletjes van de rijst. Beleg de balletjes met de zalmrondjes.
  5. Leg zo'n temari op een stuk folie en vouw het eromheen. Draai het uiteinde vast om de zalm extra strak om de rijst te vormen en verwijder het folie.
  6. Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd of knip 32 reepjes van circa 3 mm breed van het norivel.
  7. Kruis steeds 2 reepjes nori om elk rijstballetje, snijd de overlap af. Garneer de temari met een klein beetje gemberpasta in het midden van het kruis.
  8. Serveer op kamertemperatuur met de citrus-sojasaus.

Wijnadvies

Combineer met Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.