Overige video's

Temaki sushi met pikante garnaal

In de Aziatische keuken houden ze er wel van om ingrediënten op te rollen en in te pakken. Zo ook deze temaki sushi met pikante garnaal. Lekker, een handrol als snack!
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Print

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  2. Schep de garnalen om met een flinke snuf chilipeper, een snufje zout en de sesamolie. Zet afgedekt in de koelkast. Snijd de komkommer in 8 lange repen en snijd de avocado in 8 gelijke plakken. Roer de mayonaise los met de wasabi.
  3. Knip de norivellen doormidden en leg ze horizontaal op het werkvlak. Verdeel aan de linkerkant van elk vel een laagje rijst en bestrijk dit met de wasabimayonaise. Leg hierop een garnaal, een reepje komkommer en een plakje avocado.
  4. Vouw de nori over de vulling verder schuin op tot een puntzakje. Maak het laatste randje van de nori vochtig en leg de sushi met de naad naar beneden op een schaal. Maak zo nog 7 stuks.

Bereidingstip

Vervang de wasabi in dit recept door scherpe mosterd of geraspte mierikswortel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.