Overige video's

Telor ketjap eieren in ketjap

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)

Bereiden

  1. Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.
  3. Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
  4. Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout.
  5. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

Wijnadvies

Een witte wijn van Sauvignon Blanc (9-11ºC). Liever rood? Kies voor een tamelijk zachte rode wijn: een gekoelde Beaujolais, een Elzasser Pinot Noir of een koel geschonken Syrah of Shiraz, wellicht een zachte wijn van de cépage Merlot (14-16ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.