Overige video's

Tasty vissoep met saffraan en quinoa

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 2,5 g

Bereiden

  1. Spoel de quinoa af en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Roer de saffraan door de wijn en laat even staan.
  3. Voeg de knoflook en paprika toe aan de ui en fruit al roerend nog 5 minuten. Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  4. Giet dan de saffraanwijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep circa 20 minuten op middelhoge stand en pureer dan helemaal glad.
  5. Voeg de quinoa toe, kook 10 minuten en voeg dan de blokjes vis toe. Laat de soep nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
  6. Breng op smaak met citroenrasp en -sap. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Deze soep is lekker met uitgebakken blokjes chorizo en kaas-uiencrostini (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 2,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Fredi Dammers 01-03-2020
Smaak viel mij een beetje tegen.
Tamara 01-03-2020
Heerlijke soep. De bereiding duurt wel een stuk langer als je het recept volgt: 60 minuten incl. snijden.