Overige video's

Tartelettes met chocoladevla en frambozen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat even afkoelen en roer door de chocoladevla. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast. Meng voor het deeg intussen de boter, suiker en een snufje zout met een houten lepel. Voeg vervolgens de bloem, eidooiers en 2 eetlepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg (niet te lang kneden). Voeg indien nodig extra water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm dik. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Bak de bodems in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat afkoelen.
  4. Schep het chocolademengsel in de taartjes en verdeel de frambozen erover. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.