Overige video's

Tartelette met vanillemascarpone en groen fruit
Tartelette met vanillemascarpone en groen fruit
(0)

Tartelette met vanillemascarpone en groen fruit

Groen is onze favoriete kleur! Blijf in het thema en geniet van dit groene toetje. Eén ding is zeker: je verlaat de tafel met een glimlach op je gezicht!
Categorie gebak
Personen 8 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker en een snuf zout. Voeg de boter toe en meng erdoor tot het op grof broodkruim lijkt. Voeg het ei toe en kneed alles kort tot een samenhangend deeg. Verpak in folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Kneed het deeg kort door en rol op wat bloem uit tot een dunne lap. Steek cirkels uit het deeg die groot genoeg zijn voor de taartvormpjes. Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg en snijd het deeg aan de bovenkant af. Rol het deeg dat overblijft opnieuw uit en bekleed zo alle vormpjes.
  2. Prik het deeg op de bodem in met een vork en zet 30 minuten in de koelkast. Meng intussen de mascarpone met de vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Bak de tartelettes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Haal de bodempjes na het bakken uit de vormpjes en laat afkoelen. Vul de deegbodems met de mascarpone en verdeel het fruit erover. Bestuif met poedersuiker en garneer met de munt.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.