Overige video's

Tartelette met biet en zoete aardappel
Tartelette met biet en zoete aardappel
(3)

Tartelette met biet en zoete aardappel

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg.
  3. Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei.
  4. Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.

Variatie

Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze opnieuw uit tot een grote lap om de vorm makkelijker te kunnen bekleden. Gebruik eventueel gewone aardappels in plaats van zoete.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.