Overige video's

Tarte Tatin van citrusfruit

6 gemiddeld nagerecht, desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g
Hoofdingrediënten Rode grapefruit (25)

Bereiden

  1. Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de schil rondom af. Snijd de sinaasappel in plakjes.
  2. Verwarm de suiker met de boter en de sinaasappelrasp tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. Roer niet in de karamel, maar schud lichtjes met de pan om alle suiker te laten smelten. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de plakjes fruit over de karamel.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap die ruim over de vorm valt. Leg het deeg op het fruit en duw de randen tussen de vorm en het fruit.
  5. Bestrijk het deeg met het ei en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en keer de taart om met behulp van een plat bord.

Bereidingstip

Je kunt voor de karamel ook eerst de suiker met wat water verhitten en lichtbruin laten karamelliseren. Roer er dan pas de boter door tot een karamelsaus ontstaat en voeg op het laatst de sinaasappelrasp toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
12 g
Hoofdingrediënten Rode grapefruit (25)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.