Overige video's

Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

4 gemiddeld desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 127 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (86)

Bereiden

  1. Verwarm de suiker en boter in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost, maar roer niet. Draai de pan langzaam rond zodat de boter en suiker goed mengen en laat op een lage stand goudbruin karamelliseren. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stoofperen in gelijke parten en verdeel ze dakpansgewijs over de karamel.
  3. Druk alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg losjes op de peren en druk de overhangende randen deeg naar binnen tussen de peren en de rand van de vorm.
  4. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer dan met behulp van een platte schaal voorzichtig om.
  6. Bestrooi de Tarte Tatin met een snuf zeezout. Serveer (lauw)warm met lobbig geklopte slagroom.
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 127 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Bladerdeeg (86)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.