Overige video's

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen
Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen
(0)

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Categorie gebak
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten.
  2. Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, de vanillesuiker, de likeur en een vleugje peper.
  3. Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes.
  4. Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de ingevette vormpjes.
  5. Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  6. Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  7. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  8. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.

Bereidingstip

Als dessert heel lekker met een bol vanille- of kaneelijs.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.