Overige video's

Tarte Tatin met pistache

12 gemiddeld brunch, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan en laat op een lage stand zonder te roeren karamelliseren tot een goudbruine karamel.
  2. Roer vervolgens de boter, kaneel, vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  3. Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de holtes van de muffinvorm.
  4. Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
  5. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  6. Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met wat zure room en bestrooi met de pistachenoten.

Wijnadvies

Bij dit recept smaakt een wat zoetere bubbel heerlijk, bijvoorbeeld Gran Españoso Cava Demi-Sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.