Overige video's

Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas
Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas
(0)

Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

Categorie lunch, desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan.
  2. Meng de olie, aangevuld met 1 eetlepel spekvet, met de witte wijn. Giet dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
  3. Strooi hierin de noten en de spekjes en leg daarop dakpansgewijs de plakjes peer.
  4. Zet dit 5 minuten in het midden van de oven. Haal de vorm uit de oven.
  5. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg tot een lap of druk de naden tegen elkaar.
  6. Prik er gaatjes in en leg de deeglap over de peren. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat afkoelen en keer de taart met behulp van een schaal of bord om. Serveer de taart bestrooid met de kaaskruimels.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.