Overige video's

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Altijd al eens een tarte tatin willen bakken? Voor de zoetekauwen is deze tarte tatin met peer en gezouten karamel hemel op aarde. Dit recept is een echte eyecatcher tijdens een verjaardag.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
27 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taarvorm in.
  2. Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
  3. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
  4. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
  5. Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan.
  6. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  7. Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  8. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
  9. Serveer met een schep crème fraîche.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
27 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.