Overige video's

Tarte mousse au chocolat

4 gemiddeld nagerecht, desserts, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen.
  2. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed hiermee de vormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  4. Laat afkoelen en neem de bodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat een beetje afkoelen.
  5. Klop één voor één de eidooiers erdoor en voeg eventueel wat likeur toe.
  6. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
  7. Verdeel de mousse over de taartbodempjes en laat in de koelkast opstijven.
  8. Lekker met slagroom of crème fraîche, bestrooid met cacao.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.