Overige video's

Tarte au citron
Tarte au citron
(0)

Tarte au citron

Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g

Bereiden

  1. Kneed van de ingrediënten voor het deeg snel een glad deeg en leg afgedekt circa 30. minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij.
  3. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg hier wat blindbakvulling op. Bak de bodem in de oven circa 15 minuten voor.
  4. Neem de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 2 minuten verder. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  5. Klop voor de vulling de eieren schuimig met de suiker en klop de citroenrasp, -sap en gesmolten boter erdoor.
  6. Giet de vulling in de taartbodem. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de taart nog circa 20 minuten.
  7. Laat afkoelen en bestrooi de rand eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.