Overige video's

Tartaar van gerookte zalm en Hollandse garnalen

Heerlijk als lunch, hapje of voorgerecht: tartaar van gerookte zalm en Hollandse garnalen. Serveer de tartaar op knapperige toast en drink er een frisse sauvignon blanc bij. Succes gegarandeerd!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
84 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 3,2 g
Print

Bereiden

  1. Hak de zalm fijn en meng met de garnalen. Maal wat peper erover en verdeel in 4 porties. Vorm er met een vochtige hand een bal van en leg deze op borden. Druk iets platter en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Klop intussen de eidooier met de mosterd en citroensap romig. Giet er druppelsgewijs al kloppend een kwart van de olie bij. Voeg nu in een dunne straal al kloppend de rest van de olie toe tot de saus dik en romig is. Roer de citroenrasp en dille door deze mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster het brood en snijd de toast in punten. Serveer de zalmtartaar met een lepel mayonaise en de toast. Garneer met een takje dille en schijfje citroen.

Wijnadvies

Serveer bij deze tartaar van gerookte zalm de Indomita Varietal Sauvignon Blanc. De ideale match!

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
84 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.