Overige video's

Tajine van witvis

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g

Bereiden

  1. Boen de sinaasappels schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil, schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakjes.
  2. Verwarm de visbouillon en week hierin de saffraan.
  3. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui met kaneelpoeder 3 minuten.
  4. Giet de visbouillon erbij en voeg de helft van de sinaasappelrasp en de rozijnen toe.
  5. Bestrooi de visfilets met peper en zout, leg ze naast elkaar in de pan en verdeel de sinaasappelplakken erover.
  6. Strooi de peper over het vis-sinaasappelmengsel. Stoof zachtjes afgedekt 12 minuten.
  7. Schep de vis voorzichtig in een voorverwarmde tajine of schaal. Strooi er de rest van de sinaasappelrasp en de koriander over.
  8. Lekker met couscous en komkommersalade.

Wijnadvies

Een complex en kruidig gerecht dat om een frisse maar volle witte wijn vraagt: sauvignon blanc-chardonnay uit Chili.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.