Overige video's

Tajine van rundvlees, pruimen en aubergines

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergineblokjes met zout. Laat de blokjes 20 minuten in een vergiet staan. Dep ze dan droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui al roerend enkele minuten.
  3. Roer de dobbelstenen vlees door de gebakken uien en bak het vlees kort aan alle kanten aan.
  4. Voeg de aubergineblokjes, de stukjes tomaat, pruimen, het kaneelpoeder en de honing toe. Giet zoveel water in de pan dat alle ingrediënten voor driekwart onder staan.
  5. Breng het water aan de kook en temper vervolgens de hittebron. Laat alles heel langzaam gedurende 2,5 uur stoven.
  6. Giet enkele druppels olie in een kleine koekenpan en rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Schep ze meteen uit de pan. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.
  7. Couscous smaakt hier heerlijk bij.

Variatie

Vervang de riblappen door blokjes lamsvlees.

Wijnadvies

Deze smaakvolle uitdaging is nu voor de Sunny Mountain shiraz!

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Opstroom 13-12-2019
Heerlijk gegeten. Recept is niet moeilijk, maar wel lekker. Omdat ik pruimen heel lekker vind, heb ik de hoeveelheid verhoogd naar 25.
Je kunt een groot gedeelte vooraf klaar maken en dat maakt het recept ook geschikt voor als je gasten krijgt.