Overige video's

Tagliatelle met savooiekool in romige eiersaus
Tagliatelle met savooiekool in romige eiersaus
(9)

Tagliatelle met savooiekool in romige eiersaus

Deze tagliatelle met savooiekool is een variant op de klassieke pasta carbonara. Gebruik niet te veel room, maar maak het romig met ei! Maak dit gerecht af met pancetta en Parmezaanse kaas kan natuurlijk niet ontbreken.
Categorie klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Bak de pancetta op een lage stand krokant. Schep uit de pan en houd apart. Fruit de kool een paar minuten in het bakvet. Klop de eieren in een kom los met peper.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar. Schep aan het einde van de kooktijd een kopje kookwater uit de pan en giet de pasta af.
  3. Voeg een paar eetlepels van het kookvocht toe aan de geklopte eieren. Schep de tagliatelle, kool, spek en geraspte kaas in de pan heel goed door elkaar.
  4. Neem de pan van de warmtebron, voeg de eieren toe en roer met een spatel over de bodem van de pan. Wacht tot de eieren een beetje blijven plakken om de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en maal nog wat peper erover.

Bereidingstip

De truc is om het ei niet te ver te laten stollen, want dan krijg je een soort roerei. Neem daarom de pan van de warmtebron voordat je de eieren toevoegt, roer alles goed door en serveer de pasta direct.

Wijnadvies

Serveer bij deze tagliatelle een Soave: dit is een perfecte match in combinatie met de spekjes en Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.