Overige video's

Tagliatelle met radijs en spekjes

3 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
23 g
Vezels 4 g
Zout 2,8 g

Bereiden

  1. Kook de tagliatelle beetgaar. Maak de radijsjes schoon en houd het loof apart. Snijd de radijsjes in kwarten.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes 2-3 minuten. Meng de tomatenblokjes erdoor.
  3. Schep de rest van de olijfolie, de radijsjes en de crème fraîche erdoor. Stoof zachtjes 7-8 minuten. Bestrooi met peper.
  4. Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken en schep de pasta door het radijsmengsel. Schep wat radijsblaadjes vlak voor het serveren erdoor.

Wijnadvies

Schenk bij deze pasta een Italiaanse klassieker. Bijvoorbeeld de lichte rode Bardolino of een kruidige witte Soave, beide van Mastio della Loggia.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
23 g
Vezels 4 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Tineke Postma 15-08-2019
Het was verrassend lekker. Heerlijk romig ook. Koken met radijs zou ik zelf nooit hebben bedacht, maar ik ga het zeker vaker maken.