Overige video's

Tagliatelle met pecannotenpesto

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1275 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
104 g
14 g

Voorbereiden

Maal de pecannoten met de peterselie, rozemarijn, knoflook en de helft van de olie grof in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de olie en kaas toe en maal nogmaals kort. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Houd een klein kopje van het kookwater apart.
  2. Schep de tagliatelle en de pesto in een grote (voorverwarmde) schaal door elkaar en voeg 1-2 eetlepels van het kookwater toe om de pestosaus smeuïg te maken.
  3. Bestrooi voor het serveren met peper en Parmezaanse kaas. Lekker met een rucolasalade met zelfgemaakte croutons of gebakken paddenstoelen.

Bereidingstip

De pesto is ook lekker met gnocchi, in gevulde groenten of als saus bij geroosterde entrecote.

Bewaar de pesto eventueel in een schone pot maximaal 3 dagen in de koelkast. De pesto is het lekkerst op kamertemperatuur, haal circa 1 uur voor gebruik uit de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1275 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
104 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.