Overige video's

Tagliatelle met mosselen en rode peper

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g

Bereiden

  1. Maak de mosselen schoon. Kook ze in een grote pan in de witte wijn circa 6 minuten of tot de schelpen open zijn. Schud ze tussendoor om.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de rode pepers.
  3. Schep de gare mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Zeef het kookvocht, voeg het bij het uimengsel en kook dit iets in.
  4. Haal de mosselen, op enkele na voor de garnering, uit de schelpen.
  5. Kook de tagliatelle beetgaar.
  6. Verwarm de mosselen in het uimengsel. Schep de uitgelekte pasta erdoor.
  7. Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  8. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de mosselen in de schelp.

Bereidingstip

Vervang de rode pepertjes door chilivlokken.

Neem in plaats van de tagliatelle spaghetti en voeg 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.