Overige video's

Tagliatelle met gerookte kipfilet en spinazie

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in enkele druppels olijfolie in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking in lichtgezouten water beetgaar.
  3. Snijd de spinazie iets kleiner. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de spinazie enkele minuten.
  4. Roer de kip door de spinazie. Breng op smaak met zout.
  5. Laat de pasta uitlekken. Schep de warme spinazie en kipreepjes door de tagliatelle en bestrooi het gerecht met pijnboompitten.

Variatie

Vervang de gerookte kipfilet door in reepjes gesneden gebakken of gepocheerde (maïs)kipfilet. Vervang de spinazie door in blokjes gesneden courgette.

Wijnadvies

Hier is een Vin de Pays d'Oc chardonnay een goede keus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.