Overige video's

Tagliatelle met gepofte tomaatjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruis de tomaten in. Plaats ze met het kruis naar boven naast elkaar op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er zout en peper over. Pof de tomaatjes 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Kook de pasta beetgaar. Bewaar 4-5 eetlepels kookvocht.
  3. Rooster de ham in een droge hete koekenpan, schep uit de pan en zet apart.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Rasp de schil van de citroen boven de knoflook.
  5. Pers de helft van de citroen en giet het sap in de pan. Voeg peper en het bewaarde kookvocht toe.
  6. Schep de pasta, peterselie en de gepofte tomaatjes erdoor. Serveer met geschaafde Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.