Overige video's

Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade

Maak eens een pastarecept met doperwtensaus! Hartstikke lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Dit gerecht met tagliatelle, doperwten, citroenroomsaus en karbonade valt ook goed in de smaak bij kinderen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 875 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Vezels 11 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Kook de tagliatelle beetgaar. Breng de bouillon met de helft van de erwten en de knoflook aan de kook in een ruime steelpan. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  2. Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  3. Pureer met een staafmixer de erwten met de bouillon, knoflook, kookroom, citroenrasp en -sap. Voeg de overige doperwten en tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen.
  4. Roer de saus door de tagliatelle en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de karbonades.

Bereidingstip

Vervang de groentebouillon eventueel door witte wijn wanneer er geen kinderen mee-eten met dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 875 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Vezels 11 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.