Overige video's

Tagliatelle met asperges, blauwe kaas en amandelen

Gebruik asperges eens door de tagliatelle! Met de blauwe kaas en amandelen heb je een verrassend lekkere combinatie te pakken. Asperges smaken niet alleen lekker met zalm of ham en dat bewijst dit gerecht dubbel en dwars!
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Snijd de asperges in stukken van circa 3 cm en kook ze de laatste 8 minuten mee met de pasta.
  2. Verwarm op lage stand al roerend tweederde van de blauwe kaas met de kookroom tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een droge, hete koekenpan en rooster hierin de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Roer de pasta en asperges door de kaassaus. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige kaas en geroosterde amandelen.

Bereidingstip

Neem zachte geitenkaas in plaats van blauwe kaas.

Vervang de tagliatelle in dit recept door farfalle.

Dit gerecht is lekker met een rucolasalade met tomaatjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.