Overige video's

Tagliatelle alla carbonara met doperwten

Dit recept wil je proberen: tagliatelle alla carbonara met doperwten. Zo serveer je toch nog wat groente bij deze heerlijke klassieker. Proef het echte Italië op je bord! Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 3,4 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ham op een lage stand in circa 2 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de doperwten toe aan het bakvet en stoof in 4-6 minuten beetgaar.
  2. Klop intussen in een grote kom de eieren los met peper. Kook de tagliatelle beetgaar. Schep een paar eetlepels kookvocht uit de pan, houd apart en giet de pasta af. Laat goed uitlekken en schep dan met 50 gram kaas, 1 eetlepel kookvocht en de doperwten door de eieren.
  3. Schep alles weer terug in de hapjespan en zet deze op de laagste stand. Roer met een spatel over de bodem van de pan en laat de eiersaus in circa 2 minuten lichtjes binden. Schep als laatste de uitgebakken ham en munt erdoor en serveer op warme borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.