Overige video's

Tagliatelle al gamberetti
Tagliatelle al gamberetti
(91)

Tagliatelle al gamberetti

Zin in een snelle pasta met garnalen? Ga dan voor deze tagliatelle al gamberetti. Het broodkruim maakt het lekker knapperig. Een ideaal recept voor doordeweeks!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 105 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 5,3 g

Bereiden

  1. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd of schaaf zo dun mogelijk. Meng het sap van ½ citroen met 4 eetlepels olijfolie, de honing, zout en peper. Roer de venkel door de dressing en laat marineren. Schep regelmatig om.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar. Maal intussen 2 teentjes knoflook met de chilivlokken, zongedroogde tomaten en 4 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine tot een pasta. Verhit een koekenpan en bak hierin de tomatenpasta en tomaatjes circa 2 minuten.
  3. Voeg de garnalen toe en bak in 5 minuten gaar. Roer de tagliatelle erdoor en voeg een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim met een snuf zout krokant. Voeg de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng dit broodkruim met de peterselie en 1 eetlepel citroenrasp. Bestrooi de pasta met het broodkruim en serveer met de venkelsalade.

Bereidingstip

Eten er jonge kinderen mee met dit recept? Laat de chilivlokken dan weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 105 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 5,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.