Overige video's

Tagliata con aglio e peperoncino - Biefstuk met knoflook en peper

Lekker, smaakvol en het staat snel op tafel: deze tagliata con aglio e peperoncino. Oftewel: biefstuk met knoflook en peper! Heerlijk voor op een zomerse avond. Serveer met broodstengels!
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Print

Voorbereiden

Schaaf de venkel flinterdun en meng met de rucola, kaas, zout en peper. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie met de knoflook, citroenrasp en chilipeper op een lage stand en laat een paar minuten trekken, tot de knoflook begint te bruisen. Schep over in een kommetje en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 150ºC.

Bereiden

  1. Verhit een ingevette grillpan en rooster hierin het vlees aan beide kanten in een paar minuten rosé. Neem de pan van de warmtebron en laat het vlees 2 minuten afgedekt onder folie rusten.
  2. Snijd het vlees met een scherp mes in dunne plakken en verdeel over de venkelsalade. Bedruppel het vlees met de knoflookolie en serveer direct met partjes citroen.

Bereidingstip

Lekker met broodstengels of stokbrood.

Wijnadvies

Chianti is sappige wijn die vol zit met aangename tannines. En juist die tannines, die uit de schillen van de druiven komen, zorgen ervoor dat deze ‘eetwijn' zo lekker smaakt bij deze tagliata.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.