Overige video's

Taco´s met Mexicaans gehakt

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
18 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Ijsbergsla (85)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie.
  2. Bak de ui 2 minuten met het gehakt. Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.
  3. Leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven.
  4. Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
  5. Serveer de tacosaus er apart bij.

Bereidingstip

Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker: roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, 1/2 theel. komijnpoeder (djinten), 1/2 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theel. suiker en voeg daar 1 blik gepelde tomaten (400 g) en 1 blikje tomatenpuree aan toe.

Variatie

Vervang 150 g gehakt eens door reepjes chorizo of salami.

Wijnadvies

Rosé of wit uit de Côtes de Provence, Coteaux d'Aix of Costières de Nîmes. Ook een Zuid-Afrikaanse Chardonnay zou hier op zijn plaats zijn (7-9ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
18 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Ijsbergsla (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.