Overige video's

Taartje van zalmmousse

6 moeilijk voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226)

Bereiden

  1. Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes klaar. Snijd de komkommer in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met olie. Leg dan een plak komkommer tegen de binnenwand en druk deze aan.
  2. Verwijder de graten en velletjes van de zalm. Pureer de zalm met behulp van een keukenmachine. Roer de mayonaise, zure room, het citroensap, de cayennepeper en de dille erdoorheen.
  3. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes.
  4. Verhit ca. 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hierin op. Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar.
  5. Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de komkommer tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten.
  6. Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de koelkast enkele uren opstijven.
  7. Plaats de bakjes met de moussekant op een bord. Stort de vulling op het bord. Garneer de zalmmousse met enkele kappertjes en eventueel een takje dille. Eet hier warme toast bij.

Variatie

Vervang de plakjes komkommer door op maat gesneden plakjes gerookte zalm.

Wijnadvies

Dit vissige gerecht vraagt om een frisse, fruitige en verfijnde witte wijn: een Elzasser riesling! Overigens ook heel lekker als aperitief.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Hoofdingrediënten Komkommer (226)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.