Overige video's

Taaitaai

12 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (623)

Voorbereiden

Meng de bloem met het bakpoeder, de gestampte muisjes, speculaaskruiden en kaneel. Maak een kuiltje in het mengsel, giet het eiwit erin en schenk de honing erbij. Klop met een mixer op een lage stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in folie en leg circa 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de diepvries.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dik.
  2. Steek met de steker poppetjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk licht met de losgeklopte eidooier.
  3. Bak in het midden van de oven in 13-14 minuten gaar. Laat afkoelen en versier de taaitaai eventueel met glazuurstiften.

Bereidingstip

Maak voor dit recept zelf glazuur van 5 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel limonadesiroop en spuit lijntjes met een cornetje, een spuitzakje gevouwen van bakpapier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Honing (623)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.