Overige video's

Syllabub met frambozen en witte chocolade - Engels roomdessert

4 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
32 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (97)

Bereiden

  1. Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel.
  2. Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk.
  3. Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
  4. Garneer met de witte chocolade en serveer direct.

Variatie

Vervang de frambozen-dessertsaus door aardbeien- of bosvruchtensaus. Vervang de dessertsaus eens door frambozenlikeur.

Wijnadvies

Wit van de muskaatdruif. Wilt u met belletjes? Neem dan Moscato van Yellow Tail. En anders de wat vollere en nog zoetere Castillo de las Almenas Moscatel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
32 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.