Overige video's

Surinaamse stoof met kerrie en banaan
Surinaamse stoof met kerrie en banaan
(8)

Surinaamse stoof met kerrie en banaan

Wat heb je nodig voor een typische Surinaamse stoof? Serveer deze stoofpot eens met banaan en rode peper. Lekker zoet én pittig.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g

Voorbereiden

Bestrooi de drumsticks rondom met zout en kerriepoeder. Meng 1 eetlepel olie en 1 eetlepel limoensap goed erdoor en laat hierin de kip afgedekt circa 30 minuten marineren.

Bereiden

  1. Verhit een braadpan op middelhoge stand en braad hierin de kip rondom aan. Let op, door het limoensap kan het vlees sneller verbranden dus zet de warmtebron niet te hoog. Neem de kip uit de pan en verhit 1 eetlepel olie in het bakvet.
  2. Fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de zoete aardappel toe en leg de kip erop. Giet de bouillon erover en laat afgedekt circa 25 minuten stoven.
  3. Leg de plakken banaan op de gare kip. Bedruppel met de rest van het limoensap en bestrooi met de rode peper en bosui. Laat nog 10 minuten afgedekt stoven. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.