Overige video's

Surinaamse pindasoep met bananenballetjes
Surinaamse pindasoep met bananenballetjes
(0)

Surinaamse pindasoep met bananenballetjes

Deze Surinaamse pindasoep is een kleurrijke mix van Afrikaanse, Europese en West-Indische invloeden. De tom tom (bananenballetjes) horen erbij en maken de soep helemaal af.
Categorie voorgerecht, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1150 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
82 g
18 g
Vezels 11 g
Zout 6,1 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de tomaat. Voeg de kip en spekblokjes toe en bak 5 minuten. Blus af met de bouillon.
  2. Voeg de pimentkorrels, laurier en de helft van de selderij toe en kook zachtjes 30 minuten. Meng in een pannetje de pindakaas met een scheut warme bouillon.
  3. Kook de bakbananen 15 minuten in water. Laat afkoelen en stamp ze fijn. Vorm met vochtige handen balletjes ervan. Meng het pindakaasmengsel door de soep en kook zachtjes 5 minuten.
  4. Schep de kip uit de soep en haal deze van het bot. Roer het kippenvlees, de overige selderij en de bananenballetjes door de soep. Warm even mee en verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

Bereidingstip

Gewonen bananen hoef je van tevoren niet te koken voor dit recept.

Vervang de pimentkorrels door een snufje kruidnagel­poeder, kaneel en noot­muskaat.

Serveer de balletjes apart erbij met witte rijst.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1150 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
82 g
18 g
Vezels 11 g
Zout 6,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.