Overige video's

Surinaamse pasteitjes
Surinaamse pasteitjes
(8)

Surinaamse pasteitjes

Deze Surinaamse pasteitjes vallen echt bij iedereen in de smaak. Dit recept maak je niet op basis van hoeveelheden, maar op gevoel. Dat is het geheim achter dit Surinaamse recept!
Categorie hapje, snack
Personen 10 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar in 400 ml water met het bouillonblokje.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Snijd de worteltjes iets kleiner en voeg ze met de doperwtjes en bamikruiden toe aan de ui en knoflook. Giet de kipfilet af en trek deze met 2 vorken tot sliertjes uit elkaar. Voeg toe aan het groentemengsel.
  3. Verdeel deze vulling over de helften van de plakjes bladerdeeg. Vouw de andere helft van het deeg er in een punt overheen en druk met een vork de deegranden stevig op elkaar. Leg de pakketjes naast elkaar op de bakplaat.
  4. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pasteitjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin. Serveer met chilisaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.