Overige video's

Surinaamse kip met rijst

Een traditioneel familierecept: Surinaamse kip met rijst. Wat de kip zo speciaal maakt is dat het vlees langzaam wordt gegaard in een marinade van knoflook, ui, laurier en sojasaus. Een heerlijk recept voor malse kip!
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 9 g
Zout 3,5 g
Print

Bereiden

  1. Verwijder het vel van de kip en snijd het vlees in. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit 2 uien glazig en bak 4 teentjes knoflook en de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg de bouillonblokjes, laurierblaadjes, rode peper, sojasaus, een snuf zout en een scheutje water toe. Leg de kip erin en stoof zachtjes circa 1 uur op een lage stand.
  3. Kook intussen de rijst. Blancheer de snijbonen. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg de snijbonen, zout en peper toe en roerbak de snijbonen beetgaar.
  4. Verwijder de laurierblaadjes uit de pan en bestrooi de kip met de bladselderij. Serveer met de rijst en snijbonen. Lekker met een zoetzure komkommersalade met rode ui.

Bereidingstip

Bestrooi het gerecht met 100 gram grof gehakte geroosterde pinda's.

Vervang de snijbonen door sperziebonen en de bladselderij door platte peterselie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 9 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.