Overige video's

Surf & turf-spies met paprikadip
Surf & turf-spies met paprikadip
(0)

Surf & turf-spies met paprikadip

Wil je een warm hapje serveren tijdens de borrel? Een spies is altijd goed. Kun je niet kiezen tussen vlees of vis? Ga dan voor surf & turf met biefstuk en cocktailgarnalen.
Categorie hapje
Personen 10 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Rijg steeds 3 vleesblokjes afgewisseld met garnalen aan de prikkers. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk de spiesjes ermee.
  2. Pureer de paprika's met de olie uit de pot, amandelen, komijn, azijn, zout en peper met een staafmixer tot een dip.
  3. Rooster de spiesjes 2 minuten per kant in een hete grillpan. Leg de spiesjes op een bord en bestrooi met de bosui. Serveer met de paprikadip en stokbrood.

Bereidingstip

Deze spies smaakt ook lekker met een citroendip van mayonaise of crème fraîche met gehakte peterselie, citroenrasp, -sap, gesnipperde sjalotjes en augurk.

Wijnadvies

Schenk een Argentijnse Casa de Campo Shiraz-Malbec bij deze spies. Dankzij zijn krachtige smaak van donker fruit past deze wijn er prima bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.