Overige video's

Surf & turf met salsa verde

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18) Garnaal (63)

Bereiden

  1. Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Mix 6 eetlepels olijfolie, de peterselie, basilicum, munt, knoflook en 2 eetlepels citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Schep de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng het vlees en de garnalen in een kom met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rijg ze om en om aan de satéprikkers.
  3. Rooster de spiesen op de barbecue in 3-4 min. goudbruin en gaar aan beide zijden.
  4. Serveer de spiesen met de salsa verde, partjes citroen en het stokbrood.

Wijnadvies

Bij de surf&turf past een lichte rode wijn, zoals de Mastio della Loggia Bardolino of Bourgogne Pinot Noir. Liever wit? De Terrazzano Verdicchio

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18) Garnaal (63)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.