Overige video's

Sukadevlees met koek en appel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g

Bereiden

  1. Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan.
  2. Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
  3. Voeg de ui, de appelstukken, de ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven.
  4. Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken.
  5. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig.
  6. Leg de sukadelapjes op de borden.
  7. Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.

Bereidingstip

Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.

Variatie

Voeg eens 50 g rozijnen aan het stoofvocht toe. Bind de saus als deze te dun is met 2 eetlepels bessengelei of maïzena.

Wijnadvies

Zo'n beetje alle wat stevigere rode wijnen zijn een goede keuze: van Côtes du Rhône tot Corbières, van Cabernet Sauvignon (van Indomita) tot Tango Duo en van Yellow Tail Shiraz tot Danie de Wet Pinotage.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.