Overige video's

Sukadevlees met gember en steranijs

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Hoofdingrediënten Sukadelap (16) Honing (631)

Bereiden

  1. Meng de bloem met de komijn, de kruidnagel, zout en peper. Bestuif hiermee de sukadelappen.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember.
  3. Voeg het vlees toe en braad het even aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  4. Breng aan de kook en stoof zachtjes 2 uur. Verwijder de steranijs en laurier.

Bereidingstip

Het sukadevlees is heerlijk met rodekool met rozijnen. Stoof 500 gram gesneden rodekool, 1 gesnipperde ui, 75 gram rozijnen, sap van 1 citroen, 40 gram boter, zout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 150 ml water gedurende 25 minuten.

Variatie

Vervang de steranijs door 1 theelepel kaneelpoeder.

Wijnadvies

Een gerecht met nogal wat kruidigheid verlangt een wijn met hetzelfde karakter. Vega Real Ribera del Duero roble, Marques de Almonacid Reserva of Danie de Wet Pinotage.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Hoofdingrediënten Sukadelap (16) Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.